Meštani dalmatinskog grada očajni: Već 6 meseci čekaju da neko dođe i prihvati posao, nude čak i smeštaj

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jun.2017, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani dalmatinskog grada očajni: Već 6 meseci čekaju da neko dođe i prihvati posao, nude čak i smeštaj

Makarska već šest meseci nema osobu koja bi vodila laboratoriju za analizu krvi. Magistra medicinske biohemije, koji bi bio spreman da dođe i radi u njihovom gradu, neuspešno traže još od Nove godine. Zainteresovani posao mogu da dobiju odmah, a grad je spreman da subvencioniše i stan.

Otkako je šefica laboratorije u Makarskoj otišla u penziju, analize krvi obavljaju se u Splitu. U Domu zdravlja pacijenti jedino mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da izvade krv i da čekaju da nalazi stignu iz obližnjeg grada.

Pacijenti su nezadovoljni iako nadležni uveravaju da nema razloga za brigu.

- Oni tamo izvade krv, laborant sedne u auto i donese krv u Split. Kao što se po Splitu i Zagrebu isto radi, sakupi se krv, vadi se od 7 do 8 ujutro, u Makarskoj do 9. Donese se u laboratoriju, analizira i preko imejla vrati lekarima. I u Splitu i u Makarskoj dobijemo nalaz u isto vreme - objašnjava Dragomir Petric, direktor doma zdravlja.

Ministar zdravlja Milan Kujundžić tvrdi kako sistem funkcioniše i da pacijenti nisu zakinuti.

Foto: Milena Đorđević

Ipak, činjenica je da sada ne mogu ono što su još do pre 6 meseci mogli. Laboratoriju je koristila i Hitna pomoć, a sada se hitni pacijenti kojima su potrebne laboratorijske analize šalju u više od sat vremena udaljeni Split. Dakle, ako vam dete dobije temperaturu, analiza krvi, posle 9 sati ujutru može da se uradi jedino u Splitu.

Laboratorija u Makarskoj u potpunosti je obnovljena. Kažu kako od Nove godine ne mogu da pronađu magistra medicinske biohemije koja bi bio voljan da radi u Makarskoj.

- Ako neko ovo čuje, ko ima licencu medicinske biohemije i spreman je da dođe da radi u Makarsku otvoren je poziv da se meni lično javi i dobiće posao - poručio je Petric. A ako bude potrebno pomoći će i grad.

Gradonačelnik Makarske Jue Brkan poručio je da će grad pronaći smeštaj za tog magistra biohemije ukoliko nije iz Makarske ili će mu subvencionisati smeštaj.

Problem je do sad bio i to što se prema zakonu laboratorija nije mogla dati u koncesiju. Ministar Kujundžić tvrdi kako tender ide brzo.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ODLIČNA PRILIKA ZA RAD NA PRIMORJU! Već 6 meseci čekaju da neko prihvati posao, NUDE I SMEŠTAJ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2017

Zainteresovani posao mogu da dobiju odmah, a grad je spreman da subvencioniše i stan..Makarska već šest meseci nema osobu koja bi vodila laboratoriju za analizu krvi. Magistra medicinske biohemije, koji bi bio spreman da dođe i radi u njihovom gradu, neuspešno traže još od Nove godine. Zainteresovani posao mogu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.