Izvor: Blic, 08.Dec.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pčelari dobili 25.000 evra od EU

Pčelari iz Nove Varoši dobili su od Evropske unije i Vlade Švajcarske donaciju od 25.000 evra za nabavku opreme koja će značajno unaprediti proizvodnju meda sa planinskih pašnjaka.

Osim njih, donaciju je dobilo još pet udruženja i poljoprivrednih zadruga iz jugozapadne i jugoistočne Srbije, čije razvojne projekti posredstvom organizacije Evropski PROGRES  donatori dobijaju ukupno 183.000 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Udruženje pčelara "Zlatarka" iz Nove Varoši ima 111 članova sa više od 3.500 košnica,a iz donacije dobiće mašinu za izradu satnih osnova i savremenu liniju za izradu pogača za prehranu pčela.

- Zahvaljujući ovoj opremi smanjiće se rizici od pčelinjih obolenja i troškovi proizvodnje, a udruženje će imati šansu za veće prihode – kaže predsednik udruženja pčelara Dragan Divac.

Bespovratna sredstva evropskih donatora dobili su još i Udruženje "Ratar" iz Aleksinca, "Pčelari Babušnice" iz Babušnice, Zemljoradnička zadruga "Gorica" iz Knjaževca, Poljoprivredna zadruga "Oblačinska višnja" iz Merošine, Udruženje "Pešter food" iz Novog Pazara i Međuopštinsko udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Novog Pazara.

Većina njih će donaciju iskoristiti za nabavku poljoprivredne mehanizacije, kao i opreme za preradu i skladištenje poljoprivrednih proizvoda.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.