Tužilaštvo traži od policije da identifikuje napadače na novinare

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži od policije da identifikuje napadače na novinare

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je juče tokom dana Ministarstvu unutrašnjih poslova zahtev za prikupljanje obaveštenja o slučaju napada na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke, povodom inauguracije Aleksandra Vučića 31. maja, na platou ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku.

Tako je listu Danas rekla tužiteljka Aleksandra Đenadić, koja je dva dana nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << incidenta pokrenula postupak protiv N. N. lica po službenoj dužnosti na osnovu izveštavanja medija. Novinarka Danasa Lidija Valtner tada je dala izjavu tužiteljki Đenadić i priložila dokaze (fotografije) o napadima koje je doživela tokom izveštavanja sa mitinga SNS.

Tužiteljka Đenadić je juče za ovaj list izjavila da se od MUP traži identifikacija lica sa fotografija koje su dostavljene kao dokazni materijal za napad na novinarku, ali i na ostale novinare koji su tog dana doživeli neki vid nasilja od strane obezbeđenja mitinga SNS. Od Ministarstva unutrašnjih poslova se traži obaveštenje kako bi Tužilaštvo nastavilo postupak.

Na pitanje zbog čega je bilo neophodno da prođe 12 dana od dana kada je novinarka Lidija Valtner dala izjavu i dostavila dokaze, pa do slanja zahteva MUP, tužiteljka Đenadić odgovara da je reč o ujedinjenom postupku svih napada na novinare koji su se dogodili 31. maja na mitingu SNS, odnosno da je bilo potrebno određeno vreme da svi novinari daju izjave Tužilaštvu i dostave dokazni materijal.

Ko je ko u Srbiji. pic.twitter.com/m2NJjb2oLT

— Saša Janković (@Kihot_ex_of) June 13, 2017
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Rašković-Ivić traži ukidanje imuniteta poslaniku SNS Vladimiru Djukanoviću

Izvor: Beta, 15.Jun.2017, 12:21

Šefica poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi poslaniku Srpske napredne stranke (SNS) Vladimiru Djukanoviću trebalo ukinuti poslanički imunitet zbog toga što je pohvalio intervenciju nepoznatih osoba protiv novinara i gradjana na mitingu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.