Tužilaštvo traži od policije da identifikuje napadače na novinare

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je juče tokom dana Ministarstvu unutrašnjih poslova zahtev za prikupljanje obaveštenja o slučaju napada na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke, povodom inauguracije Aleksandra Vučića 31. maja, na platou ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku.
Tako je listu Danas rekla tužiteljka Aleksandra Đenadić, koja je dva dana nakon incidenta pokrenula postupak protiv N. N. lica po službenoj dužnosti na osnovu izveštavanja medija. Novinarka Danasa Lidija Valtner tada je dala izjavu tužiteljki Đenadić i priložila dokaze (fotografije) o napadima koje je doživela tokom izveštavanja sa mitinga SNS.
 
Tužiteljka Đenadić je juče za ovaj list izjavila da se od MUP traži identifikacija lica sa fotografija koje su dostavljene kao dokazni materijal za napad na novinarku, ali i na ostale novinare koji su tog dana doživeli neki vid nasilja od strane obezbeđenja mitinga SNS. Od Ministarstva unutrašnjih poslova se traži obaveštenje kako bi Tužilaštvo nastavilo postupak.
 
Na pitanje zbog čega je bilo neophodno da prođe 12 dana od dana kada je novinarka Lidija Valtner dala izjavu i dostavila dokaze, pa do slanja zahteva MUP, tužiteljka Đenadić odgovara da je reč o ujedinjenom postupku svih napada na novinare koji su se dogodili 31. maja na mitingu SNS, odnosno da je bilo potrebno određeno vreme da svi novinari daju izjave Tužilaštvu i dostave dokazni materijal.
 
 
Iako bi policija koliko sutra mogla da identifikuje "ljude u crnom" koji su brutalno napali novinare, aktiviste i građane na skupu Srpske napedne stranke tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, to nikada neće biti učinjeno, smatraju sagovornici lista Danas. Više o njihovim mišljenjima čitajte u današnjem broju ovog dnevnog lista.
 
Podsetimo, u javnosti su se pojavile fotografije za koje se sumnja da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda, na dan kada je predsednik Aleksandar Vučić polagao zakletvu. Više o tome čitajte OVDE.
  • Vlada

    15.06.2017 11:02
    @Takimaki

    Ti ćeš nekog da isplaijaš, slučajno preživeli ostatku Slobinih kontraminga, ćuti tu i smrdi na trulu lešinu koja i jesi.
  • Obična žena

    15.06.2017 10:09
    Sve bih lepo zamolila da ne smaraju više sa nazivima; "Smrdija", "Srbistan"... i da nas koji se ne osećamo da smo retardirani, promašeni, izgubljeni, prevareni i kako već, vređaju, ni nas ni naše pretke i domovinu. Meni je moja Srbija uvek i zauvek moja! Hoću da ostanem u njoj i da je svojom ljubavlju, poštenjem i radom učinim boljom. Onima koji su otišli iz nje želim svako dobro, onima koji žele da odu a ne idu jer su u*rani želim da nađu hrabrosti i reše svoj život kako najbolje umeju i s tim budu napokon zadovoljni a svima nam želim vlast kakvu zaslužujemo i da ovakvi i slični incidenti postanu prošlost.
  • Takimaki

    15.06.2017 07:23
    Ej
    Alo kad vam se toliko svidja onaj nastavnik provoķator vodite ga svojoj kuci. Umalo ga mi nismo ispalijali kod terazijske cesme. On ce da se unosi u lice nekom pa da je i crni djavo. A da demokratija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ko može u "Kobre" i specijalce?

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije – 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" otvoren je do 31. jula.