Srpska pozorišta pomažu Kraljevu

Izvor: B92, 16.Nov.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska pozorišta pomažu Kraljevu

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) pozvalo je sva pozorišta u Srbiji da prihod od jedne predstave uplate za sanaciju Kraljevačkog pozorišta, koje je oštećeno u nedavnom zemljotresu.

To Udruženje je danas saopštilo da je Kraljevačkom pozorištu uplatilo 50.000 dinara.

UDUS i ovom prilikom izražava nadu da će ova zajednička akcija doprineti da se kolege i publika u Kraljevu uskoro ponovo vrate u svoje pozorište, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Uprava Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu i Savez dramskih umetnika Vojvodine (SDUV) već su odlučili su da ukupan prihod od ulaznica za dramsku predstavu "Greta, stranica 89", koji iznosi 51.000 dinara, uplate za sanaciju Kraljevačkog pozorišta.

Ta predstava, rađena kao koprodukcija SNP i SDUV, odigrana je na Sceni "Pera Dobrinović" u ponedeljak 15. novembra.

SNP će kao pomoć nastradalima u zemljotresu na području Kraljeva uplatiti i čist prihod od ulaznica za baletsku predstavu "Dama s kamelijama", koja će biti odigrana 24. novembra na sceni "Jovan Đorđević".

U najstarijem domaćem teatru očekuju da će publika, kupovinom ulaznica, doprineti toj akciji za pomoć u saniranju posledica zemljotresa.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljevačkom pozorištu 51 hiljada dinara od kolega iz Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2010

NOVI SAD -..Uprava Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu i Savez dramskih umetnika Vojvodine (SDUV) odlučili su da ukupan prihod od ulaznica za dramsku predstavu "Greta, stranica 89", koji iznosi 51 hiladu dinara, uplate za sanaciju Kraljevačkog pozorišta, saopštilo je danas SNP...Ta predstava,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Predstave za pomoć Kraljevu

Izvor: SEEcult.org, 17.Nov.2010, 02:50

Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu namenio je sav prihod od nekoliko predstava porodici Natalije i Siniše Stašić, koji su nastradali u nedavnom zemljotresu u Kraljevu, kao i Kraljevačkom pozorištu, koje je tom prilikom oštećeno. Porodici Stašića namenjen je prihod od predstava “Džez bajka”...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.