Pronađen napadač na Dajanu Pospiš, ali nije podneta krivična prijava

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen napadač na Dajanu Pospiš, ali nije podneta krivična prijava

Novosadska policija je pronašla osobu za koju Dajana Pospiš, transrodna osoba, tvrdi da ju je napao u centru Novog Sada, ali protiv nje nije podneta krivična prijava.

Nakon obavljenog razgovora sa osumnjičenim, tužilaštvo je zatražilo izveštaj o svemu.

Dajana Pospiš primetila je u nedelju uveče da je prate pripadnici jedne ekstremističke organizacije, ali nije htela da to prijavi policiji pošto joj se to do sada više puta dešavalo od kad je krenula u proces >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << promene pola. Međutim, u utorak 28. jula oko 18 časova, Dajanu je napao jedan ekstremista u Jevrejskoj ulici.

"Osobu poznajem od ranije i kada me je video krenuo je u mom pravcu. Počeo je da viče "Ubiću te, pederčino! Zaklaću te!". Uspela sam da odem kroz prolaz između zgrada i pozvala sam policiju. Oni su došli posle 20-ak minuta i uzeli izjavu od mene. U sredu sam bila ponovo u policiji gde sam inspektorima dala izjavu o ovom incidentu, kao i o drugim slučajevima koji su mi se dogodili poslednjih dana", priča Dajana.

Ona je prošle nedelje pred televizijskim kamerama ispričala svoju životnu priču koja ju je vodila da od pripadnika Nacionalnog stroja Dolfa Pospiša postane Dajana, o čemu više možete pročitati OVDE.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MALTRETIRAO TRANSRODNU OSOBU: Policija pronašla napadača na Dajanu Pospiš

Izvor: Kurir, 30.Jul.2015

Udruženje građana Egal je saopštilo da je krupan muškarac, visok oko dva metra, koji je žrtvi poznat od ranije, napao Dajanu u Jevrejskoj ulici uz povike: "Ubiću te, pe.erčino! Zaklaću te!"..Policija je pronašla i obavila razgovor sa muškarcem koji se sumnjiči da je u centru Novog Sada fizički...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.