Nilski konji Pabla Eskobara i dalje lutaju Kolumbijom

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nilski konji Pabla Eskobara i dalje lutaju Kolumbijom

Kolumbijski narko bos Pablo Eskobar ubijen je 1993. godine, ali je iza sebe ostavio neobično nasledstvo: krdo nilskih konja.

Eskobar je 1980-tih godina od zoološkog vrta u Kaliforniji kupio četiri nilska konja koja je smestio na svoj ranč Hacienda Napoles koji se nalazi između Bogote i njegovog rodnog grada Medellina.

Nilski konji su bili deo zoo vrta koji je Pablo napravio i otvorio za javnost, a u posetu su dolazila školska deca kako bi videla žirafe, slonove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nilske konje i druge životinje.

Veruje se da danas ima oko 25 nilskih konja koji i dalje lutaju Napolesom, koji je zatvoren početkom 90-tih, a mnoge životnje su poslate u zoo vrtove. Nilski konji su jedini koji su ostali na ranču i razmnožili se.

Obližnji žitelji prijavili su Ministarstvu za zaštitu životne sredine kako često viđaju nilske konje.

"Počeli smo da istražujemo i ustanovili smo da svi oni potiču sa Eskobarovog ranča. Verujemo da ih ima čak 40, a ovaj broj bi za 10 godina mogao da naraste na 100, naravno ako ih niko ne bude ugrožavao", rekao je Karlos Valderama iz humanitarne organizacije "Webconserva".

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.