Georgiev, Ćetković, hor Viva Vox i Trkulja na Trgu za doček Nove godine

Izvor: Novine novosadske, 13.Dec.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Georgiev, Ćetković, hor Viva Vox i Trkulja na Trgu za doček Nove godine

SAMSUNGDirektor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj saopštio je danas da će na Trgu Slobode u novogodišnjoj noći nastupiti Vlado Georgiev, Sergej Ćetković, hor Viva Vox i Slobodan Trkulja. Fajgelj je na konferenciji za novinare organizovanoj tim povodom izjavio da će honorari za izvođače biti dvostruko manji nego što se do nedavno u javnosti spekulisalo. Za organizaciju Nove godine biće potrošeno otprilike isto koliko i prethodnih godina. Sam honorar svih izvođača nije preciziran, s tim što je Vlado Georgiev rekao da će pevati besplatno, a takođe će pokloniti i  tehniku, binu, ozvučenje i rasvetu.

-  Meni je jako drago što, nakon gnusnih laži tabloida koji služe za potpalu, mogu javno da kažem pravu istinu i da je sve potpuno drugačije. Pomoći ću ovom gradu da uštedi na opremi. Neću uzeti ništa za sebe, već ću honorar podeliti svojim muzičarima u bendu  - rekao je danas Georgiev u prostorijama KC Novi Sad.
Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj je na početku konferencije istakao da se poslednjih nedelja u medijima pojavilo mnogo spekulacije oko dočeka Nove godine i budžeta za proslavu i da mu je žao što postoje ljudi koji misle da vojvođanska prestonica ne treba da napravi veličanstven doček Nove godine.
- Novi Sad je centar Srbije, to je Srpska Atina i mi treba da organizujemo najveće kulturne događaje u Srbiji pa i u regionu – rekao je Fajgelj i dodao da će ove godine po prvi put Novi Sad slaviti i Božić, kao što je to tradicija u svim evropskim gradovima. Međutim, detalje nije hteo da otkriva, napomenuvši da će to biti poznato uskoro.
- Uskoro ćemo organizovati novu konferenciju za medije na kojoj ćemo izneti sve detalje u vezi sa honorarima muzičara, kao i planovima za katolički, pravoslavni Božić i Srpsku Novu godinu. Budite strpljivi – objasnio je Fajgelj.
S. Janičić Stepanov
 
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Vranje bez javnog dočeka Nove godine

Izvor: Kurir, 14.Dec.2012, 15:02

Rukovodstvo grada odlučilo da zbog štednje ne organizuje doček Nove godine na trgu, što je bilo uobičajeno prethodnih nekoliko godina..VRANJE - Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je danas da je rukovodstvo grada odlučilo da zbog štednje ne organizuje doček Nove godine na trgu, što je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.