Spomenik Skenderbegu u Nišu - Brus Li u Bujanovcu?

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Jul.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik Skenderbegu u Nišu - Brus Li u Bujanovcu?

Povodom izjave predsednika Nacionalnog saveta Albanaca i predsednika parlamenta u Bujanovcu Jonuz Muslija, da će predložiti postavljanje spomenika Skenderbegu u Nišu, Zoran Perišić kaže da nema nikakve zvanične inicijative, niti da je to realno.

"Koliko ja poznajem istoriju, a znam je dobro, Skenderbeg nema nikakve ozbiljne veze sa gradom Nišem. U našem gradu postoji na stotinu drugih osoba koje zaslužuju da im se podigne spomenik. Ako je to istina, onda ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << verovatno mi morati da tražimo da se postavi spomenik nekom istaknutom Nišliji u Bujanovcu, kao reciprocitet ili nekom drugom američkom junaku kao što je Paja Patak ili Brus Li", reaguje Perišić na navode u medijima.

Perišić kaže da su ovi navodi neozbiljni i da je sve to samo jedna nepotrebna politizacija, koja ima za cilj nestabilnost u Srbiji u regionu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Kako se od Skenderbega stiglo do Paje Patka

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 20:42

Izjava šefa Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da će predložiti postavljanje spomenika Skenderbegu u Nišu, izazvala je velike polemike...Čelnici i istoričari smatraju da nema osnova za to, jer ovaj balkanski vojskovođa nema značajnije veze sa gradom na Nišavi...Spomenik oslobodiocima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.