Navijač Zvezde: Ovako je bilo u paklu Istanbula

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač Zvezde: Ovako je bilo u paklu Istanbula

Dok su se ispred hale "Abdi Ipekči" u petak uveče sukobljavali navijači i policija, dok se u bolnici neuspešno vodila borba za život preminulog Marka Ivkovića, grupa pristalica Zvezde ipak je ušla u dvoranu i gledala utakmicu. U razgovoru za portal vice.com navijač crveno-belih Dušan Jovanović objasnio je šta se u petak događalo u istanbulskoj dvorani

Grotlo: Dvorana Abdi Ipekči u petak je bila "ratna zona" 

 

Predsednik Zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nebojša Čović otkrio je u subotu da su domaći navijači tokom cele utakmice pevali "Srbe u bunar", da su se zatrčavali ka grupi gostiju, a fotografije na društvenim mrežama otkrile su da su i za vreme meča isticane i zastave Albanije i Bosne i Hercegovine.

 

"Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen", rekao je Dušan, dok se spremao da krene za Beograd.

 

PROČITAJTE JOŠ:

* Turska policija: Srbina ubio Srbin

* "Marko ubijen sa leđa, Turci lažu"

* Navijači Zvezde i Olimpijakosa spremaju osvetu?!

* Šta je Vučić poručio treneru Galate?


VIDEO: Krvavi istanbulski pir

 

"Unutra je isto bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali nas bakljama, stolicama, topovskim udarima... Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali".

 

Dodao je i da su se navijači Galatasaraja konstantno obraćali gostima iz Srbije.

 

"Prećeno nam je na srpskim jeziku, pevale su se uvredljive pesme, mahalo se albanskim i bosanskim zastavama. Jako neprijatno. Sramota", rekao je Jovanović.

 

Dušan je rekao da je obezbeđenje u hali ipak bilo dobro organizovano i da su zvezdaši bili okruženi po jednim prstenom redara i policije.

 

U razgovoru za Vice Srbija, jedan od poznatijih "Delija" rekao je da je ispred dvorane bilo "stvarno gadno", kao i da je dogovor da nijedan član navijačke grupe ne daje izjave.

 

Navijači Crvene zvezde organizovaće danas (subota, 22. novembar) u 18.00 časova ispred crkve Svetog Marka skup, na kome će okupljeni odati poštu stradalom navijaču Crvene zvezde izi Zemuna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.