Čović: Marka ništa ne može da vrati, ali hrabri reakcija turskih vlasti

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Marka ništa ne može da vrati, ali hrabri reakcija turskih vlasti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović rekao je da ubijenog navijača Marka Ivkovića ništa ne može da vrati, ali da hrabri brza reakcija turskih vlasti, jer je privedeno više osoba umešano u tragičan incident, među kojima je i glavni osumnjičeni za ubistvo.

"Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale. Sada ostaje da se nadamo da će počinioci stravičnog ubistva u Istanbulu biti procesuirani i oštro kažnjeni. Život 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde je tragično okončan i zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali. Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce", rekao je Čović za klupski sajt.

Prvi čovek crveno-belih očekuje da će se u praćenje celog slučaja uključiti i nadležni organi naše države i da će im biti omogućeno da imaju uvid u kompletan razvoj situacije, odnosno da će biti ispoštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

"Dobro je što je Turska kao država adekvatno odreagovala na pravovremenu reakciju nadležnih organa Republike Srbije. Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji", zaključio je Čović koji se posebno zahvalio nadležnim državnim organima Republike Srbije i gospodinu Mehmetu Bozaju, ambasadoru Turske u Beogradu, koji su se veoma angažovali povodom celog slučaja.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: "Utehe nema, nadamo se oštroj kazni"

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2014

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da hrabri način na koji su turske vlasti reagovale nakon ubistva Marka Ivkovića ali je istakao da izgubljeni život ne može da se vrati.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.