ZVER-IZ-DUBINE-Ovo-je-nova-ruska-nuklearna-podmornica-na-koju-NATO-nema-odgovor

Izvor: medio.rs, 20.Dec.2014, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVER-IZ-DUBINE-Ovo-je-nova-ruska-nuklearna-podmornica-na-koju-NATO-nema-odgovor

Ruska mornarica bogatija je za još jednu, treću po redu, nuklearnu podmornicu klase "Borei". Podmornica "Vladimir Monomah" naoružana je balističkim raketama "Bulava", za koje Rusi ponosno tvrde da su najmodernije naoružanje toga tipa na svetu.

#Russia: Third Borei-class nuclear sub, "Vladimir Monomakh," now in service in Russian Navy. http://itar-tass.com/en/russia/766092 …

Podmornica je izgrađena u brodogradilištu Sevmaš u ruskoj luci Severmorsk. Izgrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je kao treća u seriji, posle SSBN Jurij Dolgoruki i SSBN Aleksandar Nevski, koje su u upotrebi od 2013. godine.

prema navodima ruske vojske, podmornice klase "Borei" su najmodernije na svetu, sa karakteristikama koje višestruko nadilaze sve konkurentske.

Hoy se incorpora oficialmente a la Armada de #Rusia 3er submarino nuclear SSBN clase Borei K-551 Vladimir Monomakh

One su u ruskoj armiji nasledile podmornice starije generacije i predviđa se da će postati kičma ruske nuklearne moći na moru.

Podmornica je duga 170 metara, široka je 13,5 metara i može da zaroni do 450 metara.

Look deep at Russia s might - check out nuclear-powered submarine Vladimir Monomakh http://bit.ly/1qEsYGf

Kada je pod vodom, podmornica dostiže brzinu od 30 čvorova (56 kilometara na čas).

#RussianNavy got a new submarine #VladimirMonomakh http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_submarine_Vladimir_Monomakh …

U utrobi podmornice nalazi se i komora za spasavanje u koju mogu da stanu svi članovi posade (njnih 107).

"Vladimir Monomah" ja naoružan raketama "Bulava SLBM", čiji je domet 9.000 kilometara. Podmornica može da ispali između 6 i 10 nuklearnih glava, od kojih svaka ima između 100 i 150 kilotona.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Na ovo rusko čudo Amerikanci nemaju odgovor

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014

Ruska mornarica bogatija je za još jednu, treću po redu, nuklearnu podmornicu klase "Borei". Podmornica "Vladimir Monomah" naoružana je balističkim raketama "bulava", za koje Rusi ponosno tvrde da su najmodernije naoružanje tog tipa na svetu...Hoy se incorpora oficialmente a la Armada de #Rusia...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.