Stoltenberg: NATO oprezan povodom ruskih upada u vazdušni prostor Evrope

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO oprezan povodom ruskih upada u vazdušni prostor Evrope

Generalni sekretar Jens Stoltenberg izjavio je danas, povodom sve učestalijih letova ruskih vojnih aviona u evropskom prostoru, da je Rusija "podrila poverenje", dok je NATO pred tim "snažan" i "oprezan".

Stoltenberg koji se u Atini sastao s grčkim zvaničnicima, podsetio je na nedavno "povećanje" broja upada ruskih aviona pod obrazloženjem izvođenja manevara, u vazdušni prostor Baltičkog, Severnog i Crnog mora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Moramo je (Alijansu) održati snažnom jer je ta snaga naš odgovor", rekao je on.

"Nismo u Hladnom ratu, ali Rusija je značajno podrila poverenje i ono što smo mi od kraja Hladnog rata pokušali da stvorimo - kooperativniji i konstruktivniji odnos sa NATO", kazao je Stoltenberg u odgovoru na pitanje novinara.

NATO je juče saopštio da je izveo više vazdušnih operacija ove nedelje, pošto je registrovao intenzivnu aktivnost ruske vojne avijacije u evropskom vazdušnom prostoru, koju je ocenio kao "opsežnu" i "neuobičajenu".

Nemačka kancelarka Angela Merkel, sa svoje strane je izjavila da nije zabrinuta zbog učestalijih letova ruskih aviona i da se ne dešava "veliko narušavanje vazdušnog prostora".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NATO: Rusija je podrila poverenje

Izvor: B92, 30.Okt.2014

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio, povodom sve učestalijih letova ruskih vojnih aviona u evropskom prostoru, da je Rusija "podrila poverenje"...On je dodao da je NATO pred tim događajima "snažan" i "oprezan"...Stoltenberg koji se u Atini sastao s grčkim zvaničnicima, podsetio je na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.