Stoltenberg Dačiću: Moguć napredak u odnosima sa NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg Dačiću: Moguć napredak u odnosima sa NATO

Novoizabrani generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg uputio je danas pismo ministru spoljnih poslova Srbije u kojem je ocenio da je moguće ostvariti kontinuirani napredak u jačanju odnosa NATO - Srbija i da praktična saradnja koja se izgrađuje takođe treba da vodi snažnijem političkom dijalogu i boljem razumevanju.

Kako se u saopštenju navodi, Stoltenberg se zahvalio Dačiću na čestitki povodom njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preuzimanja dužnosti generalnog sekretara Severnoatlantske alijanse.

Stoltenberg je izrazio uverenje da će KFOR ostati u potpunosti posvećen sprovođenju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, u interesu svih zajednica na Kosovu.

On je poručio da će njegov prevashodni zadatak na novoj dužnosti biti obezbeđivanje blagovremenog sprovođenja odluka donetih u Velsu do sledećeg Samita NATO u Varšavi 2016. godine, koje će snažno uticati ne samo na budućnost Alijanse, već i na njena partnerstva sa drugim zemljama.

U poruci koju je poslao Dačiću, generalni sekretar NATO je izrazio zadovoljstvo što će zajednički raditi na unapređenju daljeg partnerstva Srbije i NATO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stoltenberg Dačiću: Moguć napredak u odnosima sa NATO

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014

Novoizabrani generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputio je u petak pismo ministru spoljnih poslova Srbije u kojem je ocenio da je moguće ostvariti kontinuirani napredak u jačanju odnosa NATO-Srbija i da praktična saradnja koja se izgrađuje takođe treba da vodi snažnijem političkom dijalogu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.