Ruski avioni u vazdušnom prostoru NATO!

Izvor: OkRadio.rs, 05.Okt.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni u vazdušnom prostoru NATO!

Ruski borbeni avion ušao je u vazdušni prostor Turske u subotu 3. oktobra. Turska je odmah poslala dva aviona tipa "F-16" kako bi presreli rusku letelicu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje. Tursko Ministarstvo pozvalo je na razgovor ruskog amabasadora kako bi uložilo protest zbog narušavanja vazdušnog prostora, navodi se u saopštenju. Turska je pozvala Rusiju da izbegne ponavljanje ovakve situacije ili će biti "odgovorna za svaki neželjeni incident koji može da se desi".   Turski ministar spoljnih poslova Feridun Sinirlioglu razgovarao je sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i partnerima iz NATO-a, dodaje se u saopštenju.  
Pogledaj vesti o: NATO,   Incident

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davutoglu: Moskva tvrdi da je povreda vazdušnog prostora bila greška

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2015

Premijer Turske Ahmet Davutoglu rekao je danas da je Moskva opisala incident u kojem je ruski vojni avion povredio vazdušni prostor Turske kao grešku, dodajući da je mešanje Rusije u sukob u Siriji dovelo do eskalacije krize...U intervjuu za kanal HaberTurk, Davutoglu je rekao i da Turska ima jasna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.