Rus poručio: Članstvom u NATO Crna Gora dobila omču oko vrata

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2017, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus poručio: Članstvom u NATO Crna Gora dobila omču oko vrata

Predsednik Odbora za odbranu i bezbednost u gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Ozerov poručio je da će, nakon dobijanja članstva u NATO, Crna Gora će dobiti "omču oko vrata" umesto "kišobrana iznad glave". On je to izjavio povodom odluke crnogorskih poslanika da ratifikuju sporazum o pristupanju NATO.

- Crnogorci su tražili kišobran u Savetu bezbednosti UN uz pomoć NATO, ali izgleda da su dobili omču >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oko vrata za svoju ekonomiju - rekao je Ozerov.

On je dodao da je Balkan oduvek bio "bure baruta" u smislu međunarodne bezbednosti dodajući da, iz tog razloga, pojavljivanje još jedne zemlje koja je "prisiljena" da potroši dva odsto svog BDP-a za odbranu neće doprineti bezbednosti na Balkanu ili uopšte u Evropi.

Ozerov je, međutim, naglasio da je "nepobitno pravo" svake zemlje da se pridružuje drugim udruženjima, organizacijama ili blokovima, preneo je TASS.

- Za razliku od Saveta bezbednosti UN, Rusija nema pravo veta, i u slučaju Crne Gore, možemo samo da žalimo da je njena skupština usvojila odluku o članstvu u NATO - rekao je Ozerov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.