Novosti: U Crnu Goru stižu NATO brodovi

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: U Crnu Goru stižu NATO brodovi

U Luku Bar u petak će uploviti tri broda stalne NATO grupe brodova za protivminska dejstva, pišu Večernje novosti.

Tokom trodnevne posete, zajedno će vežbati sa pripadnicima Mornarice vojske Crne Gore sa ciljem jačanja interoperabilnosti, saradnje i razumevanja među pomorskim partnerima.

Iz ministarstva odbrane Crne Gore su kazali da će se u petak popodne na NATO brodu novinarima obratiti komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mornarice vojske Crne Gore kapetan Darko Vuković i komandant Grupe NATO brodova Aleksander Urbanović.

Ova grupa brodova koja, kao jedinstvena celina, deluje pretežno u Sredozemnom i Crnom moru, specijalizovana je za operacije čišćenja mina, ali i drugih ubojnih sredstava zaostalih iz ratova tokom 20. veka.

Grupa NATO brodova iz Luke Bar isploviće 19. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnu Goru stižu NATO brodovi?

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2017

PODGORICA - U Luku Bar u petak će uploviti tri broda stalne NATO grupe brodova za protivminska dejstva, pišu Večernje novosti...Tokom trodnevne posjete, zajedno će vežbati sa pripadnicima Mornarice vojske Crne Gore sa ciljem jačanja interoperabilnosti, saradnje i razumijevanja među pomorskim partnerima...Iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.