Nataša Kandić: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Izvor: Kurir, 16.Apr.2014, 02:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Kandić: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Navodni svedok protiv Ivanovića je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva, rekla je Kandić

BEOGRAD - Koordinatorka inicijative za Rekom Nataša Kandić kaže da nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba sa severa Kosmeta, učestvovao u bilo kakvim zločinima.

Kandić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", kojoj je cilj da popiše sve žrtve - civilne, policijske i vojne- koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina prošlog veka.

Navodni svedok protiv Ivanovića je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva, rekla je Kandić.

"Van toga, na istraživanju na terenu nismo došli do podataka koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u zločinima", rekla je Kandić.

Ivanović se od 27. januara ove godine nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, najpre u Prištini da bi nedavno posle štrajka glađu bio prevezen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici. Negirao je dela koja mu tužilaštvo Euleksa stavlja na teret, uključujući i zločin.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NATAŠA KANDIĆ: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2014

Navodni svedok protiv jednog od lidera Srba sa severa Kosmeta je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.