Na meti NATO avijacije Užice, Kraljevo, Čačak i Priština

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na meti NATO avijacije Užice, Kraljevo, Čačak i Priština

BEOGRAD - NATO avijacija dejstvovala je u noći između nedelje i ponedeljka na širem području Kraljeva i Užica, dok su Beograđani imali jednu od najmirnijih noći od početka napada na našu zemlju. Znak za vazdušnu opasnost bio je na snazi u Beogradu od 22 do 6.03, kao i u većini gradova u Srbiji.



KRALjEVO -Avijacija NATO gađala je u ponedeljak područje Bogutovca kod Kraljeva, ispalivši četiri projektila. Ponovo je bombardovano skladište "Beopetrola", a jedan projektil usmeren prema drumskom mostu u Bogutovcu promašio je cilj i pao u reku Lopatnicu.

UŽICE - Avijacija NATO alijanse dejstvovala je po civilnim ciljevima na području Sjenice i širem rejonu Užica. U ponedeljak oko jedan čas i 30 minuta sa dva projektila pogođeno je selo Donja Vapa kod Sjenice, gde nema vojnih objekata. Oštećeni su mnogi stambeni objekti u tom naselju, kao i seoska džamija.

U isto vreme gađano je i područje Ponikava, severozapadno od Užica. Na taj rejon ispaljena su tri projektila.

PRIŠTINA - Dve snažne detonacije začule su se oko 21.20 časova u centru Prištine, ali detaljnijih informacija o tom napadu još uvek nema.

BEOGRAD- Sirene su u ponedeljak u Beogradu u 13 časova i43 minuta označile kraj vazdušne opasnosti u Beogradu, koja je na snazi bilo od 13 časova i 20 minuta.

NATO je dejstvovao u rejonu Batajnice tokom ove uzbune.

ČAČAK- Čačak je u ponedeljak po jedanesti put bio na udaru avijacije NATO.U četiri naleta ispaljeno je više projektila, a u gradu se čulo šest snažnih detonacija.

U napadu od 12,32 do 12,46 časova, pogođeni su Tehnički remontni zavod, fabrika "Cer" i železnička pruga koja povezuje Čačak sa Kraljevom.

Korištena i arhiva Glasa javnosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.