NATO preispituje odnose sa Rusijom

Izvor: NTV.rs, 20.Sep.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO preispituje odnose sa Rusijom

Načelnici generalštabova zemalja članica NATO okupili su se danas u glavnom gradu Litvanije, a jedna od glavnih tema je preispitivanje odnosa sa Rusijom.
“Budući odnosi sa Rusijom zauzimaju centralno mesto u današnjoj diskusiji”, rekao je danski general Knud Bartels, šef vojnog komiteta NATO, a prenosi AFP.
Sastanak u Viljnusu odvija se nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << što je NATO na nedavnom samitu u Velsu usvojio Akcioni plan o borbenoj gotovosti, koji predviđa vidljivije prisustvo trupa na istočnim obodima Alijanse.
Sem toga, generali će razmatrati i situaciju u Ukrajini nakon što su ukrajinske snage i proruski separatisti sklopili dogovor o primirju.
NATO je nakon izbijanja ukrajinske krize zamrzao odnose sa Rusijom, osim na nivou ambasadora, zbog podrske Moskve proruskim snagama.
Osim o Ukrajini i Rusiji, generali će razmotriti i o Siriji, kao i o toku planskog povlačenja NATO iz Avganistana, koje treba da se završi do kraja godine.
(Tanjug)
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Na čelu Vojnog komiteta NATO Čeh

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2014

Načelnik Generalštaba Vojske Češke general Petr Pavel, veteran iz misije UNPROFOR na Balkanu, izabran je danas u Viljnusu za novog predsednika Vojnog komiteta NATO...Pavel, koji je prvi kandidat iz postkomunističkih članica na tako visoku funkciju u Alijansi, drugu najvišu funkciju u NATO preuzeće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.