NATO: Ruski vojnici i dalje u Ukrajini

Izvor: VOA, 12.Sep.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Ruski vojnici i dalje u Ukrajini

NATO tvrdi da se oko hiljadu ruskih vojnika i dalje nalazi u Ukrajini, iako je predsednik Ukrajine Petro Porošenko juče saopštio da se većina ruskih snaga, koje su pomagale separatistima na istoku te zemlje - vratila kući.

Porošenko je izjavio da je 70 odsto ruskih vojnika u Ukrajini prešlo granicu i vratilo se nazad u Rusiju, čime su povećani >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << izgledi da se održi primrje postignuto prošle nedelje.

Jedan oficir NATO-a danas je izjavio da Alijansa nema informacije o tome i da bi to bio "dobar prvi korak", ali je dodao da se u istočnoj Ukrajini i dalje nalaze "značajne količine vojne opreme" i skoro 20 hiljada vojnika na ruskoj strani granice.

Moskva poriče da je slala svoje snage i vojnu opremu u Ukrajinu, ali su lideri separatista više puta istakli da su im pomagali ruski vojnici koji su uzimali godišnji odmor i dolazili da se bore protiv ukrajinske vojske na ukrajinskom tlu.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.