NATO: Agresivnost Rusije ima cenu, suprotstavićemo se

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Agresivnost Rusije ima cenu, suprotstavićemo se

Tirana -- Parlamentarna skupština NATO, koja završava trodnevno prolećno zasedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije.

Skupština je zatražila od članica da bolje podele teret zajedničke odbrane.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO američki advokat Majkl Tarner rekao da "agresivnost Rusije ima cenu" i pozvao evropske partnere da povećaju budžetske izdatke predviđene za odbranu, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Moskva je odlučila da joj je zaštita sopstvenih interesa bolja ukoliko radi protiv nas, umesto sa nama. Izazov iz Rusije je pravi i ozbiljan", rekao je Tarner.

Zamenik generalnog sekretara NATO Aleksander Veršbou kazao je da bi NATO nastavio dijalog s Rusijom, "ali stvari ne mogu da se vrate na uobičajeno stanje... sve dok Rusija ponovo ne pokaže postovanje za međunarodno pravo i norme međurodnog ponašanja".

On je naglasio da će se članice NATO, tokom održavanja samita u julu u poljskoj prestonici Varšavi, truditi da ojačaju odbrambene kapacitete Alijanse i logističku podršku drugim članicama koje se graniče s Rusijom.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.