Izjednačen broj pristalica i protivnika CG u NATO

Izvor: B92, 28.Jul.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjednačen broj pristalica i protivnika CG u NATO

Članstvo Crne Gore u NATO podržava 36,6 odsto građana, pokazalo je poslednje istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava.

Tako broj onih koji su "za" i "protiv" integracije države u Alijansu skoro izjednačen.

Izvršni direktor CEDEM-a Nenad Koprivica predstavio je danas rezultate redovnog istraživanja političkog javnog mnjenja u Crnoj Gori i rekao da je, u odnosu na septembar prošle godine, zabeležen "vrtoglav pad“ onih koji su protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO članstva - sa 44,5 odsto na 37,3 odsto, prenela je RTCG.

Prema istraživanju CEDEM-a, sprovedenom u julu, 36,3 odsto ispitanika kazalo je da bi njihov odgovor bio potvrdan ukoliko bi sutra glasali o članstvu Crne Gore u NATO, dok bi odgovor 37,3 odsto ispitanika bio negativan.

Stav nema 26,1 odsto.

Podrška NATO-u je, kad su u pitanju opredeljeni glasovi, 49,5 odsto "za" i 50,5 odsto "protiv".

Koprivica je precizirao da bi, ukoliko bi bio održan referendum o NATO članstvu, izlaznost bila 74 odsto, što je, kako je rekao, prilično visoka izlaznost.

Ukoliko bi referendum bio sutra održan, smatra on, glasovi bi bili izjednačeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crnogorci i bi, i ne bi u NATO

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015

Članstvo Crne Gore u NATO podržava 36,6 odsto građana, pokazalo je poslednje istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), pa je tako broj onih koji su "za" i "protiv" integracije države u Alijansu skoro izjednačen...Izvršni direktor CEDEM-a Nenad Koprivica predstavio je rezultate...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.