Francuska šalje avione lovce u Poljsku

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska šalje avione lovce u Poljsku

Francuska će naredne sedmice poslati četiri aviona lovca "rafal" u Poljsku kao znak posvećenosti NATO centralnoj Evropi i zemljama Baltika u vreme tenzija između Rusije i Ukrajine.

"Četiri aviona biće raspoređena u gradu Malbork na severu Poljske u ponedeljak, 28. aprila, i imaće dvostruku misiju. Jedan zadatak je obuka poljskih vazdušnih snaga, a drugi je patroliranje nebom iznad baltičkih zemalja pod komandom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NATO", saopštilo je francusko Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Francuske Žan-Iv le Drijan posetio je Poljsku i zemlje Baltika prošlog meseca, a najavljena je i poseta Malborku u utorak, 29. aprila, kada francuski piloti započinju svoju četvoromesečnu misiju.

NATO je saopštio prošle sedmice da će poslati dodatne brodove, avione i vojnike na istok Evrope kao pomoć saveznicama nakon ruskog pripajanja Krima.

Pročitajte još: U Poljsku stiglo 150 američkih vojnika

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.