Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Uputili smo zahtjev MUP-u za održavanje protesta u Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajeva zahtjev za odobrenje održavanja protesta pred zgradom Tužilaštva BiH u ponedjeljak, 3. oktobra, zbog poziva Tužilaštva na saslušanje predsjednika Srpske Milorada Dodika u vezi sa održavanjem referenduma o Danu Republike.

"Mi smo najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 72 časa prije određenog datuma uputili zahtjev, kako je zakonom predviđeno, i očekujemo pozitivan odgovor. Na ovaj način želimo da iskažemo naše nezadovoljstvo jer je pozvan predsjednik Republike Srpske na saslušanje u vezi sa referendumom. Smatram da je to ispolitizovana tema, da nema svrhe, da je samo 'dolivanje ulja na vatru' i da neće doprinijeti smirivanju političke situacije", rekao je predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Iako je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče pozvao građane Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH, Mitrović kaže da poštuju njegov savjet i preporuku, dodavši da od predsjednika nisu tražili savjet hoće li organizovati protestni skup.

"Smatramo da su naši motivi i emocije sasvim drugačiji od predsjednika Republike Srpske. Za nas je uvreda to što je on pozvan na takvo jedno sramno saslušanje", rekao je Mitrović.

Protestni skup ispred zgrade Tužilaštva BiH planiran je u 11.00 časova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Unija studenata pozvala Dodika da odbaci poziv za saslušanje u Tužilaštvu BIH

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016

BANJALUKA- Unija studenata Republike Srpske pozvala je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da odbaci poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH zbog referenduma o Danu Republike Srpske, zbog težine situacije i političkog konteksta ovog postupka..."U slučaju prisile na njegovo odazivanje Unija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.