Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Kad god me Dodik nazove izdajnikom, izneću dokaze o njegovom kriminalu

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić (SDS) izjavio je danas u Banjaluci da predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik već 15 godina prodaje dva ista stana u Beogradu.

"Njegov princip je da što više zapetlja i sludi ovaj jadni narod, ništa što kaže nije istina, on ta dva stana prodaje već 15 godina", kazao je Mektić novinarima, nakon što je Dodik rekao da je u BiH iz Srbije uneo 200 hiljada evra koje je dobio prodajom dva stana u Beogradu.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bezbednosti je naveo da je Dodik 2007. godine tvrdio da je prodao ta dva stana u Beogradu, jer nisu rentabilni, da bi kupio poslovni prostor.

Potom je, naveo je on, pre godinu i po dana rekao da ta ista dva stana prodaje kako bi zbrinuo kćer, da bi potom kazao da je jedan stan stavio pod hipoteku zbog kredita u "Pavlović banci", od kojeg je kupio vilu na Dedinju."Ko će tu više znati šta je istina", naglasio je Mektić, dodavši da on lično nije podneo nikakvu prijavu i zatražio istragu protiv Dodika zbog unetih 200 hiljada evra iz Srbije u BiH.

On je, međutim, istakao da se mora znati poreklo tog novca.

Dodik je rekao da je taj novac uredno prijavio i da on potiče od prodaje dva njegova stana od po 77 metara kvadratnih u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

"Milorad Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije u ovoj državi, ali neće još dugo, uskoro će otići i prestati deliti srpski narod", ocenio je Mektić.

On je dodao da će svaki put kada ga Dodik nazove izdajnikom, održati konferenciju za novinare i izneti dokumente o Dodikovim "kriminalnim aktivnostima", pre svega o švercu cigareta tokom rata.

Mektić je naveo da je sam borac prve kategorije, da prima borački dodatak od 65 maraka mesečno.

"Ako javni servis RS (RTRS) već toliko potencira priču o patriotama, zašto nisu tokom 78 dana bombardovanja objavili nijedan jedini prilog o tome, zašto nisu objavili nijedan prilog o predaji jasenovačke građe… Nisu zato što u svemu tome ima Dodikovih prstiju", naveo je Mektić.

Prema njegovim rečima, Dodik je za vreme NATO bombardovanja Srbije naredio RTRS-u da ne kaže nijednu lošu reč protiv tog vojnog saveza i zapada, kao i da se Dodik nikad nije oglasio oko predaje jasenovačke građe, koja je iz Donje Gradine u RS predata Muzeju holokausta u Vašingtonu, a potom Hrvatskoj.

Govoreći o saslušanju Gorana Salihovića, suspendovanog glavnog tužioca BiH, Mektić je kazao da je uveren da će u biti podignuta optužnica protiv Salihovia da će se dokazati da je bio u pravu kad je rekao da je pravosuđe puno kriminala.

Pozvao je građane BiH da izađu na mirne proteste protiv, kako je rekao, kriminalne i lopovske vlasti i političara iz svih partija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.