Konstitutivna sjednica Narodne skupštine

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine

BANJALUKA - Na sutrašnjoj konstitutivnoj sjednici novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske svečane zakletve položiće novoizabrani poslanici, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić.

Na sjednici bi trebalo da bude izabran predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, te verifikovani mandati poslanika.

U 11.00 časova Centralna izborna komisija BiH poslanicima će dodijeliti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sertifikate u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

U Narodnoj skupštini Srpske u periodu od 2014. do 2018. godine SNSD će imati 29 poslanika, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 24, DNS-NS-SRS osam, PDP sedam, te Koalicija "Domovina", NDP i SP po pet.

Na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biće donesena i odluka o broju potpredsjednika parlamenta Srpske i njihovom izboru.

Na sjednici bi trebalo da budu usvojena i dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

Konstitutivnom sjednicom devetog saziva Narodne skuptšine Republike Srpske predsjedavaće najstariji poslanik Ilija Stevančević, a u radu će mu pomagati najmlađi poslanici, te generalni sekretar.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.