Hiljade građana dočekalo Vučića, Nikolića i Dodika na mostu Bratoljub koji zajedno grade Srbija i Republika Srpska

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade građana dočekalo Vučića, Nikolića i Dodika na mostu "Bratoljub" koji zajedno grade Srbija i Republika Srpska

Vše hiljada građana Podrinja sa obe strane Drine okupilo se danas kako bi prisustvovalo spajanju obala reke na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, a kojem prisutvuju predsednik Srbije Tomsilav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik, premijer Aleksandar Vučić i premijerka RS Željka Cvijanović i ministri vlada Srbije, Republike Srpske i BiH.

Na bini na mostu "Bratoljub" nalaze se zastave Srbije, Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i BiH, a građani u Ljuboviji u kolonama pristižu ka mostu te je saobraćaj blokiran.

Radovi na mostu nazvanom "Bratoljub", koji je dug 227 metara, počeli su 20. oktobra 2015. godine.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija je projekat finansirala sa 5,5 Federcaija sa 7, 4 i RS sa 335.000 evra.

Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

Kako je najavljeno, završetak radova na celom projektu izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica se očekuje u septembru 2017. godine.

Taj most će za privrednike iz Republike Srpske biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar.

Most ima sedam raspona i ukupno osam stubova, od čega četiri u reci i po dva na svakoj obali.

Batonski most je širok 13,9 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu.

Izvodjač radova je konzorcijum četiri domaća preduzeća koje predvodi MBA-Ratko Mitrović niskogradnja, a projekat je uradio Saobaćajni institute CIP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hiljade građana dočekalo Vučića, Nikolića i Dodika na mostu "Bratoljub" (VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Maj.2017

Više hiljada građana Podrinja sa obe strane Drine okupilo se danas kako bi prisustvovalo spajanju obala reke na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, a kojem prisutvuju predsednik Srbije Tomsilav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik, premijer Aleksandar Vučić i premijerka RS Željka Cvijanović i ministri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.