Dodik odgovara Tužilaštvu: Neka hapse referendum

Izvor: RTS, 25.Sep.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odgovara Tužilaštvu: Neka hapse referendum

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je povodom spekulacija medija da bi mogao da bude uhapšen zbog održavanja referenduma uprkos odluci Ustavnog suda, da je odgovor Tužilaštvu pobeda na referendumu.
"Ako neko hoće nekoga da hapsi, onda neka hapsi čitav referendum", rekao je Dodik novinarima nakon što je glasao u Laktašima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na pitanje da li će Tužilaštvo podneti krivičnu prijavu protv njega zbog kršenja Ustava Dodik je odgovorio da je danas "važan, svečarski dan i da će se verovatno radovati rezultatima večeras, jer je atmosfera takva".
"Svi naredni dani donose i ovo i ono. Videćemo kako će to ići", rekao je Dodik.
Na pitanje da li će onima koji su bili protiv održavanja referenduma, uključujući premijera i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, reći da su pogrešili što su bili protiv, Dodik je odgovorio da to nikom neće reći.
"Danas je praznik i ljudi širom Republike Srpske ga doživljavaju upravo na taj način", rekao je Dodik.
Predsednik RS smatra da su prigovori deo uobičajene demokratske atmosfere i da sada nisu važni koliko je važno to što se referendum održava.
"Ništa ga ne može i ne treba dovesti u pitanje niti da baci bilo kakvu ljagu", rekao je Dodik i poručio da je RS mirna i stabilna i da će takva ostati do kraja dana.
Komentare da je referendum provera pred sledeće izbore u RS, Dodik je nazvao spekulacijama u predizbornoj kampanji, podsetivši da je postojalo jedinstvo vlasti i opozicije za odluku o glasanju.
"To što neko kalkuše o tome, to ćemo narednih dana, sada je najvažnije da se referendum održi", rekao je Dodik i izrazio zadovoljstvo što glasanje protiče u mirnoj atmosferi.
Kako je rekao, informacije govore o tome da su sva glasačka mesta otvorena, da nema nikakvih problema u glasanju, kao i da je izlaznost veća nego što je uobičajeno u ovo vreme za redovna glasanja na izborima.
"Mogu da izrazim potpuno zadovoljstvo jer će narod u RS iskoristiti svoje pravo da se opredeli. Sreo sam ljude koji izražavaju radost zbog prilike da mogu da glasaju i pozivam ih sve da izađu do kraja dana na referendum", poručio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Odgovor Tužilaštvu - pobeda, neka hapse referendum

Izvor: B92, 25.Sep.2016

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je povodom spekulacija da bi mogao da bude uhapšen zbog referenduma, da je odgovor Tužilaštvu pobeda na referendumu..."Ako neko hoće nekoga da hapsi, onda neka hapsi čitav referendum", rekao je Dodik novinarima nakon što je glasao u Laktašima...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.