Dodik: Zločinci za Srebrenicu da odgovaraju pred pravosuđem

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Zločinci za Srebrenicu da odgovaraju pred pravosuđem

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je danas da svi koji su doprineli "velikom zločinu u Srebrenici" ili su ga učinili treba da odgovaraju pred pravosudnim institucijama.

- To je praksa koju ne treba napustiti sve dok su biološki živi bilo koji od učesnika - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući današnju presudu holandskog Apelacionog suda da je Holandija delimično odgovorna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za smrt 300 Bošnjaka koji su tokom rata proterani iz holandske baze UN u Potočarima.

On je naveo da je, ako Holanđani misle da su doprineli tom (zločinu), to stvar njihovog pravosuđa.

Dodik je rekao i da u Holandiji postoji neki osećaj (prema srebreničkom slučaju), jer je tamo bio bataljon Vojske Holandije.

Holandski Apelacioni sud potvrdio je danas da je Holandija delimično odgovorna za smrt 300 Bošnjaka koji su proterani iz holandske baze UN u Potočarima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.