Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbija je najveća i najmoćnija zemlja u regionu i mora da vrati tu svoju ulogu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će nova Vlada Srbije obezbediti dalje jačanje moći Srbije.

- Mislim da je ovo vlada kontinuiteta i da će ona obezbediti dalje jačanje moći same Srbije i da ćemo, što je za nas primarno, nastaviti dobru saradnju između institucija Republike Srbije i Republike Srpske i realizovati započete projekte - rekao je sinoć Srni Dodik, koji je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polaganju zakletve novoizabrane Vlade Srbije u Domu Narodne supštine Srbije u Beogradu.

Dodik je istakao da je dobra saradnja sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem sigurna garancija za realizaciju započetih projekata i da će već naredne sedmice biti nastavljen rad na pitanjima i projektima koji treba da se rade.

On je poručio da je stabilna i jaka Srbija veoma važna stvar za svakog u Republici Srpskoj i ukazao da je stabilna i jaka Srbija vezana za snagu Vlade koju izabere narod i parlament.

Dodik je rekao da je Srbija najveća i najmoćnija zemlja u regionu i da mora da vrati tu svoju ulogu, koja je, kako je naveo, bila izgubljena u proteklim decenijama iz niza razloga, a u značajnom obimu i zbog nesnalaženja rukovodstva države Srbije.

- U tom pogledu mislim da će, u ovom kontinuitetu uspeha koje Srbija pokazuje na međunarodnom planu, ova vlada nastaviti sa konceptom jačanja moći same Srbije - rekao je Dodik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.