Dodik: Odluka o neustavnosti Dana Srpske ne doprinosi stabilnosti

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Odluka o neustavnosti Dana Srpske ne doprinosi stabilnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti Dana Srpske ne doprinosi stabilnosti u BiH, ali da smatra da će situacija ostati mirna i stabilna.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće ispoštovati, niti provesti odluku tu Ustavnog suda BiH.

- Sudije odluku mogu okačiti mačku o rep. Narodna skupština Srpske donela je Deklaraciju prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojoj nećemo prihvatiti promenu datuma. Neprovođenje odluke je disolucija suvereniteta odluke koju je doneo Ustavni sud - naveo je Dodik za "Fejs TV".

Dodik je podsetio da odluke u Ustavnom sudu BiH donose uz glasove dvoje Bošnjaka, bivših visokih članova SDA, i uz glasove troje stranaca.

- Na taj način su provedene brojne promjene Ustava BiH - kaže Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su sve političke partije, nevladine organizacije i građani u Srpskoj spremni da ne prihvate politički nametnutu odluku Ustavnog suda BiH.

- Postoji samo jedan dan kada je osnovana Republika Srpska, to je 9. januar i ne možete to pomeriti na neki drugi datum. Mislim da će neke sudije koje su glasale za ovu sad odluku zažaliti što su glasali za nju - rekao je Dodik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik: U Republici Srpskoj referendum o 9. januaru kao Danu Srpske

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 23:13

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je večeras na sastanku sa zvaničnicima iz Srpske potpisana zajednička izjava da se odbacuje kao neprimenjiva odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti pojedinih odredbi Zakona o praznicima Republike Srpske...Cenimo da je ova odluka donesena uz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.