Dodik: Odluka Suda dirigovana iz kuhinje SDA

Izvor: RTS, 01.Okt.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Odluka Suda dirigovana iz kuhinje SDA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je i poslednja odluka koju je doneo Ustavni sud BiH isforsirana politička odluka i da nema nikakve veze sa Ustavom BiH.
Milorad Dodik je, za banjalučke Nezavisne novine, rekao da je jasno kao dan da je reč o političkoj odluci na štetu RS.

"Ona je isforsirana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već odavno doneta i dirigovana iz kuhinje SDA i njenih kadrova u Ustavnom sudu. RS će i dalje slaviti 9. januar jer je to istorijska činjenica, a one se ne mogu menjati", poručio je Dodik.
Ustavni sud BiH doneo je juče rešenje kojim se utvrđuje da Narodna skupština Republike Srpske nije izvršila odluku te pravosudne institucije od novembra prošle godine kojom se zahteva usaglašavanje Zakona o praznicima Republike Srpske sa Ustavom BiH.
Sud je poništio spornu odluku tog zakona, a odluka o tome stupiće na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku BiH.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.