Dodik: Glavaš je dokazani zločinac

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Glavaš je dokazani zločinac

Komentarišući poništavanje presude Branimiru Glavašu, Milorad Dodik, predsednik RS je istakao da se ovaj čin ne može posmatrati odvojeno od nedavne rehabilitacije kardinala Alojzija Stepinca.

- Očigledno je da je jedna atmosfera kvazirehabilitacije zločinaca nad Srbima stvorena u Hrvatskoj i to je neprihvatljivo - rekao je Dodik.

Glavaš je, kaže, dokazani zločinac i poništavanje presude može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da služi na čast hrvatskom pravosuđu, koje je oslobađa zločince.

- Osuđujemo jednu takvu odluku i mislim da konačno moraju da se procesuiraju svi koji su činili zločine nad Srbima -  poručio je predsednik RS.

Predsednik Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić poznat po promašenim politikama i izjavama.

Komentarišići Zvizdićevu izjavu, da deblokada evropskog puta i Pismo namere MMF treba da budu rešeni paralelno i istovremeno, Dodik je rekao da je činjenica da je neko već ispregovarani aranžman sa MMF doveo u pitanje i da su od šest učesnika u procesu dva odbila da potpišu pismo namere, govori da je reč o uceni.

- Evropski put ne može da bude na fonu toga da Republika Srpska izgubi svoje pozicije. Dakle, mi imamo jasan odnos prema mehanizmu koordinacije - rekao je predsednik RS.

Dodik ističe da se evropske prakse moraju uvažiti i u BiH,  pa "predstavnik ka Evropi ne mora da bude neko iz Saveta ministara, već i neko iz entiteskih vlada ".

- Kad Zvizdić to shvati, onda ćemo imati evropski put -  istakao je Dodik i dodao da Srpska može da se kreće ka Evropi, ali da ne treba da bude žrtva tog ambicioznog plana, prihvatajući da gubi prava i nadležnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.