NIkolić, Ivanov: Unaprediti saradnju na svim nivoima

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIkolić, Ivanov: Unaprediti saradnju na svim nivoima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov saglasili su se danas da između dve zemlje treba intenzivirati odnose u svim sferama od zajedničkog interesa, a pre svega na polju infrastrukture i ekonomije.
Nikolić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da je saradnja dve zemlje dobra i da se prijateljski odnosi razvijaju u duhu dobrosusedskih odnosa i uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dobar politički dijalog na najvišem nivou.

"Srbija je zahvalna Makedoniji na ukazanoj pomoći tokom poplava u maju i septembru", rekao je predsednik poručivši da je Makedonija u prvi mah donirala 370.000 evra, a zatim i 175.000 evra u gotovom novcu.

Na donatrorskoj konferenciji, dodao je Nikolić, od Makedonije je Srbuji stiglo još dodatniih 100.000 evra.

Predsednik Ivanov je konstatovao da dve zemlje imaju odlične odnose na najvišem nivou i izrazio nadu da će uskoro biti organizovana zajednička sednica vlada dve zemlje.



On je rekao da će sednica biti organizovana kako bi se podstakli još bolji odnosi, kao i rešavanje još nerešenih pitanja.

"Imamo dugu tradiciju i zajedničku viziju", konstatovao je Ivanov i dodao da Srbija i Makedonija imaju iste težnje ka EU.

Prema njegovim rečima, dve zemlje treba da "dinamiziraju odnose u svim sferama od zajedničkog interesa".

On je rekao i da je pitanje infrastruktuire bilo dominantno pitanje u njegovim razgovorima sa predsednikom Nikolićem i poručio da Srbija i Makedonija treba da poboljšaju ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu, koja je kako je ocenio već dobra.

"Srbija je jedan od najvećih spoljnotrgovinskih partnera Makedonije sa kojom ostvaruje trgovinsku razmenu u vrednosti od 800 miliona dolara", rekao je Ivanov i istakao da je cilj da ta ražmena dostigne milijardu dolara.

Potrebno je, takođe, razviti energetske kapacitete i obezbediti energetsku stabilnost regiona, zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić,   Poplave

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Ivanov za unapređenje saradnje Srbije i Makedonije na svim nivoima

Izvor: Blic, 31.Okt.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saglasili su se danas da između dve zemlje treba intenzivirati odnose u svim sferama od zajedničkog interesa, a pre svega na polju infrastrukture i ekonomije...Nikolić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da...

Nastavak na Blic...

Nikolić: Srbija je zahvalna Makedoniji na ukazanoj pomoći tokom poplava u maju

Izvor: Beta Video, 31.Okt.2014

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim predsednikom da je Srbija zahvalna Makedoniji na ukazanoj pomoći tokom katastrofalnih poplava. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.