I Miodrag Miladinović napustio DS

Izvor: juGmedia, 03.Feb.2016, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Miodrag Miladinović napustio DS

LESKOVAC – Jedan od osnivača Demokrtaske stranke u Leskovcu, doktor Miodrag Miladinović napustio je redove demokrata nakon 25 godina.

U ostavci, koju je podneo 28. decembra, napisao je da od tog dana pripada „samo porodici, prijateljima i svojim pacijentima“ i za Jugmediu kaže da ne razmišlja da nastavi da se u budućnosti bavi politikom.

„Tragično je što Demokratska stanka više ne postoji. DS je imala dve velike šanse da od Srbije napravi uređenu zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za sve građane i građanke. Prvu je izgubila ubistvom Đinđića a drugu je prokockala kroz dva mandata Borisa Tadića“, ističe Miladinović.

Kaže da mu izuzetno smeta to što su „danajci“, misleći na današnju vlast, licemerno počeli da baštine političke ideje i delo Zorana Đinđića i dodaje da su i lokalne prilike u leskovačkom DS-u delimično uticale na njegovu odluku da napusti stranku.

„Mislim da DS u Lesovcu nije loše radila. Ukupan rezultat koji smo postigli dok smo bili na vlasti je značajan ali i bitno umanjen bahatim ponašanjem pojedinaca i gubitkom oćeja za realnost“, objašnjava on.

Miladinovića Leskovčani pamte kao nekadašnjeg zamenika predsedniak Skupštine grada, jedno vreme i zamenika prethodnog gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, kao i prvog čoveka koji je stao na čelo demokrata nakon naprednjačkog osvajanja vlasti na lokalu.

Iako je podneo ostavku u DS-u, svoj odbornički mandat u Skupštini grada nije vratio. Inače, u poslednje dve godine nije prisustvovao nijednom zasedanju lokalnog parlamenta, niti se u javnosti politički eksponirao.

Samo u poslednja 2 meseca Demokratska stranka je u lokalnom parlamentu izgubila 3 odbornika, a za tri godine čak 16. Na poslednjim lokalnim izborima demokrate su osvojile 24 odbornička mandata.

(Kraj) dum
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.