Izvor: Danas, 26.Dec.2014, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac povodom smrti Miodraga B. Protića

Beograd - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac u svoje lično ime i u ime Ministarstva kulture i informisanje uputio je telegram saučešća Muzeju savremene umetnosti, povodom smrti osnivača i prvog upravnika ove ustanove Miodraga B. Protića.

„Miodrag B. Protić nije bio samo najuticajnije ime likovne umetnosti u Srbiji u drugoj polovini 20. veka nego i istinski stub srpske kulture tog vremena, onakav kakav često nedostaje i mnogo većim kulturama od naše, kakav se >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << retko pojavljuje i ostavlja dubok trag, za kojim idu cele generacije umetnika, umetničkih kritičara i poslenika kulture“, ističe se u saopštenju.

U nastavku stoji da se Protićevom vođenju MSUB divio i direktor njujorškog muzeja savremene umetnosti, te da je pola veka bio najpouzdaniji procenitelj pravaca u savremenoj umetnosti i najzaslužniji za ugled i brojne uspehe srpske likovne umetnosti na svetskoj sceni.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.