Jung: Pored izbora svake godine, učinili smo ples vidljivim

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jung: Pored izbora svake godine, učinili smo ples vidljivim

Uprkos svim problemima i nekim drugim prioritetima u zemlji, izborima skoro svakog proleća, uspeli smo da ples učinimo vidljivim i poštovanim i dokažemo da je to profesija za odabrane i talentovane osobe, izjavila je direktorka Nacionalne fondacije za igru Aja Jung na koktelu kojim je najavljen 14. Beogradski festival igre.

Jung je podsetila da festival traje već 14 godina i da pre njega skoro da nije bilo savremenog plesa u Srbiji, dok su baletske predstave bile slabo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posećene.

Nacionalna fondacija za igru je tu da bude na usluzi budućim generacijama plesača i baletskih umetnika i predstavlja most između tradicionalnog i modernog plesa, istakla je ona.

Jung je rekla da je ove godine maestro Marko Ferini, zajedno sa baletskim pedagozima Ivankom Lukateli, Marijom Janković i Jelenom Ćiricom, sedam dana radio sa učenicima profesionalnih baletskih škola na časovima klasičnog baleta i repertoara.

Ona je zahvalila Ministarstvu kulture, Gradu Beogradu, predstavnicima diplomatskog kora i medijima i pozvala sve da uživaju u 14. Beogradskom festivalu igre koji počinje 24. marta.

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Davenport naglasio je da mu je čast što Delegacija može na skroman način da podrži odličan posao koji Aja Jung radi proteklih 14 godina.

Ovo je peta godina kako Delegacija EU u Srbiji podržava festival igre i nešto što je Aja Jung svojom strašću, entuzijazmom i požrtvovanošću uspela da učini, rekao je Davenport i naglasio da ove godine podržavaju majstorski kurs i gostovanje Marka Ferinija u Srbiji.

Davenport je istakao da je dobra stvar što Beogradski festival igre koristi prednosti programa Kreativna Evropa i da je dobro što koktelu prisustvuje i bivši ministar kulture Ivan Tasovac sa kojim je dogovarano učešće Srbije u tom programu EU.

Ferini je rekao da je iznenađen činjenicom da zemlja poput Srbije ima takav festival kao što je Beogradski festival igre, što je retkost i u zemlji poput njegove Italije.

Umesto priče, dodao je on, bolje da pokažemo šta smo radili proteklih dana. Na prijemu kojem su prisustvovali ambasadori zemalja EU, kao i američki ambasador Kajl Skat, 50 mladih igrača nastupili su predstavljajući neke od vežbi i koreografija koje su vežbali sa Ferinijem.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

EU DELEGACIJA ZA MLADE TALENTE: Baletskom predstavom najavljen 14. Beogradski festival igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2017, 13:09

Na koktelu priređenom u Nacionalnoj fondaciji za igru, u organizaciji Delegacije Evropske unije i Beogradskog festivala igre, mladi igrači izveli su sjajnu koreografiju maestra Marka Ferinija...Na koktelu priređenom u Nacionalnoj fondaciji za igru, u organizaciji Delegacije Evropske unije i Beogradskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.