Bergmanovi Razgovori na srpskom

Izvor: B92, 26.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bergmanovi "Razgovori" na srpskom

Knjiga švedskog reditelja Ingmara Bergmana "Razgovori u četiri oka", završnica trilogije o porodici i detinjstvu tog umetnika, objavljena je na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Geopoetika.

Direktor izdavačke kuće Geopoetika Vladislav Bajac rekao je da je novi roman možda "najdrastičniji" deo trilogije, jer Bergman u tom delu opisuje neverstvo svoje majke u konzervativnoj zajednici početkom 20. veka.

Bajac je dodao da je struktura romana originalna, sastavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od četiri-pet intimnih razgovora sa razlličitim ljudima na istu temu, komponovanih u različitim vremenskim okvirima.

"Priču o surovosti konzervativnog društva u kome se teško nalazi razumevanje za neverstvo udate žene, moramo nadoknaditi i dovoljno čudnom činjenicom da je autor na njenoj strani", rekao je Bajac.

Bajac je dodao da je Bergman primer neprolazne vrednosti, jedan od nekolicine pisaca 20. veka koji su ostali avangarda u modernosti, zbog pristupa, ali i literarne vrednosti.

"Bergman jeste jedan od tih autora i mislili smo da je divno i originalno da objavimo sve tri knjige, jer se pokazalo da imamo podršku u stavu da je to jedan od najozbiljnijih i najkvalitetnijih literata 20. veka". rekao je Bajac.

Geopoetika je ranijih godina objavila prva dva dela Bergmanove biografije ("Rođeni u nedelju" i "Najbolje namere"), koja je u Švedskoj objavljena kao jedinstven roman.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bergmanovi Razgovori na srpskom

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2012

BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) - Knjiga švedskog reditelja Ingmara Bergmana "Razgovori u četiri oka" objavljena je na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Geopoetika... BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) - Knjiga švedskog reditelja Ingmara Bergmana "Razgovori u četiri oka" objavljena je na...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.