Triglav: Radničkom bod u Dubrovniku

Izvor: B92, 28.Feb.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Triglav: Radničkom bod u Dubrovniku

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su nerešeno sa Jugom u Dubrovniku – 7:7, u četvrtom kolu Triglav lige za prvaka

Kragujevačani su vodili sve do 12 sekundi pre kraja, kada je Miho Bošković realizovao peterac za izjednačenje.

Kragujevčani su na „Gruž“ otputovali bez petorice standardnih igrača, ali su ipak uspeli da odole favorizovanom rivalu.

Domaći su imali samo početno vođstvo, posle peterca Mihe Boškovića, ali su izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uroša Stevanovića ekspresno preokrenuli (2:1). Na prvi kratkotrajni predah timovi su ipak otišli izjednačeni, posle gola Paula Obradovića (2:2), ali je i u nastavku susreta Radnički bio sjajan, pa je golovima Dušana Markovića i Srđana Vuksanovića na polovremenu imao dva gola viška – 4:2.

Odličnom defanzivom komandovao je sjajni Zdravko Radić, koji je meč završio sa čak 17 odbrana, što je dalo krila Kragujevčanima i u napadu, pa su sredinom treće četvrtine došli do „plus četiri“ – 7:3.

Ipak, ofanziva je zatim stala, a Obradović i Dobud su bili neumoljivi u finišu treće deonice i vratili svom timu nadu pred poslednji period (7:5).

Dugo su se držali gosti i činilo se da će odneti ceo plen, ali je najpre neizvesnost uneo Obradović, a zatim je Bošković realizovao još jedan peterac, pa su morali da se zadovolje podelom bodova.

Upravo su Bošković i Obradović bili najefikasniji sa po tri gola, a jedan je dodao Dobud. Na drugoj strani Dušan Marković, Srđan Vuksanović i Ivan Basara u strelce su se upisali po dva puta, a jednom Marko Ćuk.

Tabela, za prvaka:

1. Primorje EB 10 28 bodova +58

2. Jug CO 10 25 +44

3. Radnički 10 15 +2

4. PVK Jadran HN 10 12 -12

5. HAVK Mladost 9 10 -7

6. Mornar BS 10 9 -27

7. Partizan RF 10 7 -26

8. Crvena zvezda 9 7 -32
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Triglav liga - Oslabljeni Radnički ispustio pobedu na "Gružu"

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2015

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog uspeli su da ostanu neporaženi na gostovanju dubrovačkom Jugu iako su u duel 4. kola Triglav lige za prvaka lišeni pomoći petorice prvotimaca.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.