VOĐA NEMAČKIH NACIONALISTA: Kosovo će ostati srpsko, Ratko Mladić je heroj, Srbi su deo Evrope!

Izvor: Kurir, 25.Apr.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOĐA NEMAČKIH NACIONALISTA: Kosovo će ostati srpsko, Ratko Mladić je heroj, Srbi su deo Evrope!

Srbi su deo evropske porodice naroda. Srbi koji žive i rade u Nemačkoj imaju legitimitet, ukoliko su oni nacionalisti onda mi je još draže. NPD pokušava da sarađuje sa svim evropskim nacionalistima, moramo raditi zajedno i pobediti zajedno

Nemački poslanik i vođa nemačkih nacionalista Torsten Hajze ima drugačije stavove o Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Ratku Mladiću, Vojislavu Šešelju... Gledišta je da su, kada god su se evropski narodi kao braća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << borili jedni protiv drugih, oni su skoro uvek bili uvučeni u rat...

Prenosimo intervju za SNP Zbor:

Gospodine Hajze, možete li nam na početku ovog intervjua reći nešto više o vama lično?

- Rođen sam 1969. godine u Zapadnoj Nemačkoj, srećno sam oženjen i otac četvoro dece.Sredinom osamdesetih godina priključio sam se Nacional-Socijalističkom pokretu i FAP (Frei Arbait Party-slobodnjačka radnička partija). Za FAP sam radio kao republički lider na saveznom nivou. FAP devedesetih godina je bio zabranjen, a mi smo se borili u autonomnim grupnim strukturama. 2004. godine pristupio sam NPD (Nacional Demokratska Partija Nemačke) trenutno radim u federalnoj i republičkoj skupštini. Takođe radim za NPD u regionalnom parlamentu.

Gospodine Hajze, započeli ste vaš nacionalni politički aktivizam kao mladi nacionalista u Istočnoj Nemačkoj, ukoliko ne grešim, kako ste ušli u “nacionalističke vode“, da li je to bilo teško u komunističkoj državi kao što je DDR (Istočna Nemačka). Da li ste imali problema zbog vaših nacionalističkih uverenja u komunističkom sistemu?

- Odrastao sam u zapadnoj Nemačkoj. Imali smo nemačko-nemačku granicu i istočnu Nemačku koju su komunisti nepravedno oduzeli, borili smo se gde god smo mogli protiv toga.U završnoj fazi istočne Nemačke, bilo smo jedini u zapadnoj Nemačkoj koji nisu pravili propagandu oko ujedinjenja. Država je već izgubila nadu za ukidanje takvog tiraninskog režima! Kao aktivni borci u FAP, bili smo strogo izloženi represiji zapadno-nemačke policije. Skoro svi aktivisti iz tog doba bili su u zatvoru zbog ljubavi prema Nemačkoj. FAP je bio vojno strukturna borbena jedinica koja je bila zabranjena od strane vlasti 1993. godine.

NPD je Nemačka nacionalna partija, možete li nam ukratko reći koja je glavna tačka u političkom programu NPD?

- Kratko i jasno: Sloboda – Čast – Otadžbina!

Ko je najveći neprijatelj nemačkih nacionalista danas? Da li je to Nemačka federalna vlada ili neko drugi, između ostalog kakvo je tvoje mišljenje o federalnoj vladi i Angeli Merkel?

- Objasniću vam situaciju u Nemačkoj da bi razumeli kakav status zapravo imamo. Nemačka je okupirana zemlja od strane Amerikanaca i Engleza! Imamo 150.000 okupacionih vojnika i dalje je na snazi mirovni sporazum iz drugog svetskog rata. Mi smo kolonija SAD i ponašamo se kao verni pas koji izvršava komande svoga gazde. Naši političari ne mogu da sastave vladu dok im to ne dozvole Amerikanci.

Koji je najveći problem danas u nemačkom društvu, poznato je da Nemačka ima veliki broj ilegalnih imigranata kako gledate na to i kako to utiče na budćnost vaše zemlje?

- Najveći problem je imigracija i kultura koju imigranti donose sa sobom, tu ne mislim na evropske imigrante. Imigranti koji dolaze iz Evropskih država su naša braća i sestre, i deo su zajedničke Evropske kulture. Oni su uvek dobrodošli. Ostali dolaze ilegalno u sve većem broju, država ne čini ništa da ih spreči i polako nas uvodi u građanski rat. Sve kriminalne statistike pokazuju da su najveći izvršioci kriminalnih dela Arapi i Turci... Država falsifikuje ove statistike a imigrante nagrađuje nemačkim pasošima i dotacijama, međutim realnost je drugačija 95% zločina počine stranci. U Nemačkoj živi 4 miliona Turaka i ukupno 16 miliona imigranata. NPD se zalaže za brzo proterivanje imigranata posebno onih koji su počinili krivična dela.

Kakva je pozicija NPD o ratu na Kosovu da li se slažete da Kosovo pripada Srbiji?

- Bombardovanje Srbije 1999. godine od strane Nato i SAD je ratni zločin koji će biti procesuiran u budućnosti od strane pravog i slobodnog Evropskog suda pravde! Kosovo pripada Srbiji i ono je evropska i sveta srpska zemlja!

Upoznati ste sa ratom u bivšoj Jugoslaviji i sukobom Srba i Hrvata, vaše gledište?

- Kada god su se Evropski narodi kao braća borili jedni protiv drugih, oni su skoro uvek bili uvučeni u rat od strane ne Evropskih snaga. Tako ja gledam na situaciju u bivšoj Jugoslaviji. Komunisti pod Titom su spajali nešto što je nespojivo, ubrzo je svaki narod tražio svoje, film je prekinut i sve je bilo jasno.

Kažite nam kakvo je gledište NPD o Rusiji i Ruskom narodu, da li postoji nekakav vid saradnje sa ruskim nacionalistima, koliko sam upoznat NPD je bio u poseti ruskoj dumi i nihovom nacionalnom predstavniku gospodinu Kurjanoviču?

- Veoma smo prijateljski nastrojeni ka Rusiji, i nadamo se da će velika Ruska nacija jednoga dana biti zaštitnik slobodne Evrope.

Da li znate nešto o Srbiji, da li ste nekada bili u Srbiji i kada možemo da očekujemo vašu posetu srpskim nacionalistima?

- Imam nameru da posetim Srbiju 2015.godine, da se susretnem sa mojim srpskim drugovima i pružim im podršku. Takođe bih želeo da posetim Kosovo polje i odam počast svetoj zemlji.

A sada pitanja koja su vam postavili srpski nacionalisti putem interneta: Postoji li saradnja NPD sa nemačkim nacionalistima koji nisu u vašoj organizaciji, vaše mišljenje o srpskom narodu i srpskim nacionalistima?

- Sa drugovima koji nisu u našoj organizaciji sarađujemo, ali nažalost moram da konstatujem da oni ponekad umeju da budu veoma nedisciplinovani. Srpski narod je tokom mnogih vekova važan deo Evrope, srpski narod je deo bele rase a srpski nacionalisti su stožer otpora u vašoj zemlji.

Vaše mišljenje o Srbima i ostalim Slovenskim narodima koji žive i rade u Nemačkoj, i da li imate saradnju sa drugim nacionalistima po Evropi?

- Srbi su deo Evropske porodice naroda. Srbi koji žive i rade u Nemačkoj imaju legitimitet, ukoliko su oni nacionalisti onda mi je još draže. NPD pokušava da sarađuje sa svim Evropskim nacionalistima, moramo raditi zajedno i pobediti zajedno!

Vaš komentar o republici Srpskoj i srpskom generalu Ratku Mladiću?

- On je spasio živote 90 odsto Srba Republici Srpskoj, zato ću reći - Ratko Mladić je borac za slobodu!

Kakvo je vaše mišljenje o Haškom tribunalu, lider srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj zatočen je 11 godina zbog javnog govora i još uvek proces traje bez prvostepene presude?

- Srbi treba da sude Srbima, Nemci Nemcima, Norvežani Norvežanima. Haški tribunal je formiran da sudi Srbima i Evroplljanima. Želim prijatelju Vojislavu Šešelju i njegovoj ženi Jadranki sve najbolje i da prežive u ovim teškim vremenima.

Šta mislite o Evru kao valuti, koliko je Nemačka izgubila pri prelazku na Evro?

- Evro je izazvao finansijski krah u Evropi, ekonomski slabe nacije ne mogu nadokanditi gubitak pri prelazku na Evro, takođe je velika devalvacija u onim zemljama koje nisu prešle na Evro, banke ostvaruju velike profite a šta obični ljudi imaju? Trebalo bi napustiti Evro i vratiti se svojim domaćim valutama. NPD se fundamentalno zalaže za izlazak iz Nato i Evropske unije i za povratak Nemačke marke.

Hvala vam za intervju i za kraj kakvu poruku želite poslati srpskim nacionalistima?

Nadamo se da ćete nas posetiti, takođe posetiti Kosovo polje gde se odigrala slavna bitka protiv Turaka 1389 godine.

- Hvala vama i želim svojim srpskim saborcima snagu da izdrže buduće borbe za slobodu Evrope, takođe sam počastvovan što ću upoznati vašu otadžbinu jednog dana.

(SNP Zbor)
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.