Srbija uručila notu ambasadoru BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uručila notu ambasadoru BiH

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazaru Mirkiću kojom je izražen energičan protest zbog video-snimka na kojem dve neidentifikovane, naoružane osobe pale dve državne zastave Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova snimak je dostupan Jutjubu.

Neidentifikovane i naoružane osobe koje spaljuju srpske zastave su, kako se vidi na snimku, okružene nekadašnjom zastavom Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Hercegovine, koja je bila u zvaničnoj upotrebi do 1998. i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije.

Oni su dve državne zastave Srbije spalili uz pucanje iz vatrenog oružja i pevanje pesama izrazitog nacionalnog i islamskog, verskog naboja.

"Uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku usmerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Republike Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, takođe, iskazuje poseban interes da se o toku navedene istrage blagovremeno obaveštavaju nadležni organi Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.