Radulović: Ovi izbori su za ili protiv Vučića

Izvor: juGmedia, 08.Mar.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Ovi izbori su za ili protiv Vučića

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je danas da su predstojeći izbori za predsednika Srbije za ili protiv Aleksandra Vučića, lidera Srpske napredne stranke, ali je istovremeno izrazio žaljenje zbog nepostojanja referendumske atmosfere.

Za ove izbore ljudi ne glasaju za Vuka Jeremića, Sašu Jankovića ili Sašu Radulovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nego protiv Vučića. Nama je jako žao što nije bilo dovoljno odgovornosti kod ostalih kandidata da prihvate našu incijativu da bude jedan kandidat. U referndumskoj atmosferi to je najbolji način da se pobedi“, kazao je Radulović na konferenciji za novinare u Leskovcu, podsećajući na vreme kada je opozicija u Srbiji imala samo jednog protivkandidata Slobodanu Miloševiću.

Ipak, smatra da se sa većim brojem kandidata animira što veći broj glasača, budući da istraživanja pokazuju, rekao je, da se 50 posto birača izjasnilo za apstineciju.

 Izbori se odvijaju u potpunom medijskom mraku“

Radulović je, kaže, ušao u trku baš zbog neopredeljnih birača.

Shvatio sam da je bez našeg učešća kampanja vrlo dosadana , da birači nisu animirani i da Vučić pobeđuju u prvom krugu, a mi pokušavamo to da sprečimo“.

Vučić, tvrdi lider DJB, ima veliki pad popularnosti u ukupnom biračkom telu gde je sa 40 sišao na na 30 posto.

„Što je više kandidata to je bolje. Dodatni kandidatai popravljaju atmsforu“

Ali, pošto ta razlika nije otišla ka nekome, nego u apstinenciju, pa u takvim okolnostima Vučić bi imao izumeđu 50 i 56 posto glasova i pobedio bi u prvom krugu. Nama treba dizanje izlaznosti, ova dva kandidata to ne mogu, pa sma se ja umešao da popravim tu situaciju“, rekao je.

Ko god da uđe u drugi krug od opozicionih kandidata, potrebo je, ističe, da ga ostali kandidati podrže.

Pobeda protiv Vučića je potreba jer je Srbija razrušena, rasturena zemlja, sa uništenim instutucijama sistema, gde je partokratija praktično za sebe naparvila svoju državu. Prvi korak je da Vučić siđe sa vlasti“, zaključio je Saša Radulović, koji je danas u Leskovcu prisustvovao prikupljanju potpisa za svoju kandidaturu.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović: Vučić je pobediv, pada mu podrška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2017, 12:53

Ulazim u trku da bismo podigli izlaznost jer to sprečava Aleksandra Vučića da pobedi u prvom krugu, a ukoliko se Vuk Jeremić ili Saša Janković plasiraju u drugi krug, podržaću ih bez rezervi, izjavio je za Sputnjik lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović koji navodi da očekuje isti pristup...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Radulović u Nišu: Izbori su referendumsko pitanje, za ili protiv Vučića!

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Mar.2017

Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, boravio je danas u Nišu i tom prilikom je na konferenciji za novinare, koju je sazvao Gradski odbor te političke organizacije, govorio, između ostalog, i o predstojećim predsedničkim izborima...Konferencija je sazvana povodom odluke Apelacionog suda, kojom...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.