Novčana podrška preduzetnicama iz južne i jugozapadne Srbije

Izvor: juGmedia, 16.Okt.2013, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčana podrška preduzetnicama iz južne i jugozapadne Srbije

PROGRAM  evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES objavio je poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Ovaj poziv otvoren je samo za nezaposlene žene registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a najviše deset grantova do 4.000 evra biće odobreno isključivo za nabavku mašina, opreme i ostalih trajnih dobara. Osim ove podrške, Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRESa >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << finansiraće i do 20 projekata opštinskih mehanizama za rodnu ravnopravnost sa po najviše 2.000 evra po projektu.

Nezaposlene žene, koje su u evidenciji NSZ najmanje tri meseca u kontinuitetu, mogu da dostave samo po jedan projekat za finansiranje pokretanja biznisa za proizvodnju ili usluge. Novac će biti dodeljen na osnovu relevantnosti projekta, očekivanog ishoda i uticaja, kao i održivosti. Za ove projekte, preko EU PROGRESa biće izdvojeno 40.000 evra, tako da će najmanji grant iznositi 1.500 evra, a najveći 4.000. Svi predlozi moraju biti dostavljeni EU PROGRESu najkasnije do ponedeljka, 28. oktobra 2013.

U isto vreme, otvoren je i poziv opštinskim savetima za rodnu ravnopravnost da dostave predloge projekata, koji se tiču unapređenja ove oblasti i učešća žena u donošenju odluka na lokalnom nivou, ekonomskog osnaživanja žena i poboljšanju njihove zdravstvene zaštite. Prednost će imati projekti koji su definisani lokalnim akcionim planovima. Najbolji predlozi biće odabrani u kompetitivnom procesu, a biće odabrano najviše 20 projekata. Opštinski saveti mogu da koriste sredstava iz lokalnih budžeta u ovim projektima.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Stižu pare za žene preduzetnice

Izvor: OkRadio.rs, 17.Okt.2013, 10:56

Vranje - Organizacija EU Progres objavila je poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Ovaj poziv otvoren je samo za nezaposlene žene registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a najviše deset grantova...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.