Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena na čelu SO Preševo prvi put u istoriji te opštine

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Preševo danas su potvrđeni mandati 38 odbornika izabranih na lokalnim izborima 24. maja, a potom je na predlog Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija većinom glasova za novog predsednika SO Preševo izabrana Ardita Sinani.

Izbor Ardite Sinani, koja je prva predsednice Skupštine Opštine u istoriji Preševa, podržala je i Alternativa za promene (AP), nova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << albanska politička partija koja je osnovana prošle godine, a koja od danas zajedno sa PDD čini vladajuću većinu u Preševu.

Nova vladajuća većina izabrala je još dve žene na najodgovornije funkcije u Skupštini Opštine Preševo - za nova sekretarka Skupštine Opštine je Hidajete Hiseni, a zamenica predsednika SO Preševo je Nezaćete Isahu.

Na prvoj sednici SO Preševo u novom sastavu, održanoj sat posle završetka konstitutivne sednice, za predsednika Opštine izabran je Šćiprim Arifi, predsednik Alternative za promene.

Vladajuća većina u SO Preševo u naredne četiri godine biće sastavljena od odbornika Alternative za promene (AP) koja je na svojim prvim lokalnim izborima osvojila 11 odborničkih mandata ,i Partije za demokratsko delovanje (PDD) koja ima 10 odbornika.

Na lokalnim izborima 24. aprila najviše odbornika u Opštini Preševo osvojila je Demokratska partija Albanaca (DPA) čiji je lider predsednik Opštine Preševo u prethodnom mandatu Ragmi Mustafa. Ta stranka će u novom sazivu Skupštine Opštine Preševo imati 14 odbornika, ali će ti u opoziciji po prvi put od 2006.godine.

Dva odbornika u lokalnoj skupštini ima Demokratska unija doline (DUD) čiji je lider dosadašnji zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani, a jednog odbornika Demokratska unija Albanaca (DUA) koju predvodi Rahmi Zuljfiu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Žena "drugi Klinton za politiku" na čelu Preševa

Izvor: B92, 27.Maj.2016

Preševo -- Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje izabrana je na konstitutivnoj sednici za predsednicu skupštine opštine Preševo...Sinani je prva žena u istoriji tog mesta koja će rukovoditi lokalnim parlamentom...Odmah nakon izbora, Sinani je prvi intervju dala Tanjugu, ističući da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.