Sutra izbori za nacionalne savete manjina

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra izbori za nacionalne savete manjina

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina zakazani su za sutra tako što će predstavnici 17 manjina savete birati neposrednim putem, dok će se putem elektorskih skupština birati nacionalni saveti Makedonaca, Hrvata i Crnogoraca.

Biračka mesta za neposredne izbore otvaraju se u sedam sati, a birači će moći da glasaju na 881 biračkom mestu širom Srbije. Proglašene su 82 liste, a tri nacionalne manjine u nedelju u 12 sati će na elektorskoj skupštini dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoje savete.

Pravo glasa ima 488.572 birača i u odnosu na izbore 2010. godine sada ima gotovo 30.000 birača više upisanih u posebni birački spisak.

Inače, najveći broj lista imaju pripadnici romske zajednice, čak 10, slede Bunjevaci - sa devet, dok je za izbor rumunskog i rusinskog saveta proglašeno po sedam lista. Po pet lista imaju pripadnici Albanaca, Grka, Slovaka i Ukrajinaca, dok cve Mađari, Nemci, Aškalije, Bugari i Vlasi svoje predstavnike u savete nacionalnih manjina birati sa po četiri izborne liste. Tri izborne liste imaju Egipćani, a po dve Bošnjaci, Slovenci i Česi koji žive u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra izbori za nacionalne savete manjina

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014

U Srbiji će sutra biti organizovani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, a pravo da glasa imaće 456.444 birača upisanih u poseban birački spisak...Republička izborna komisija proglasila je 82 liste za izbor 17 nacionalnih saveta nacionalnih manjina koje su ostvarile pravo da svoje savete...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zatvorena biračka mesta za izbore nacionalnih saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2014, 09:04

U Srbiji su danas održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, a birači koji su svoje savete birali na neposrednim izborima mogli su da glasaju na 881 mestu koja su zatvorena u 20 sati. Pravo da glasa imalo je 456.444 birača upisanih u poseban birački spisak. Republička izborna komisija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.