RIK usvojila odluku o formiranju 161 radnog tela

Izvor: Blic, 16.Mar.2017, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK usvojila odluku o formiranju 161 radnog tela

Republička izborna komisija Srbije usvojila je večeras odluku o formiranju 161 radnog tela RIK pri lokalnim samoupravama za aprilske predsedničke izbore, a naknadno treba da bude odlučeno o još pet članova tih radnih tela koje stranke treba kasnije da dostave.

Odbijen je prigovor Vladimira Gvozdenovića na Uputstvo o sprovođenju izbora u kojem se ukazuje da prema važećim pravilima, ako dođe do naknadne ispravke prvog primerka zapisnika o radu biračkog odbora koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nalazi u RIK-u, građani s tog biračkog mesta i predlagači predsedničkih kandidata o tome ne znaju ništa i nemaju mogućnost da saznaju za ispravku do momenta objavljivanja konačnih rezultata izbora.

Kako je rečeno, to znači da ako ima naknadnih izmena u sadržaju zapisnika, nosioci izbornih lista više ne poseduju kopiju prvobitnih zapisnika.

Ovaj prigovor je odbijen kao neblagovremen, a predstavnica tima Saše Janovića Vesna Rakić Vodinelić zatražila je autentično tumačenje tog člana Uputstva o radu RIK ili njegovu izmenu.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević obećao je da ništa neće ostati nerazjašnjeno i da će to biti naknadno razmotreno.

Nije ni uzet u razmatranje zahtev predstavnika pokreta Dosta je bilo Vojina Biljića da potpredsednica RIK Željka Radeta bude udaljena sa sednice jer joj je večeras ponovo zazvonio mobilni telefon, što nije bilo prvi put u ovom sazivu RIK-a, što je izazvalo negodovanje.

Pojedini članova RIK su tražili da Radeta bude udaljena sa sednice, smatrajući da ona korišćenjem mobilnog telefona tokom zasedanja izražava nepoštovanje RIK.

RIK je večeras odbila da proglasi Predraga Vučetića za kandidata na aprilskim izborima za predsednika Srbije.

RIK je oko 23.25 završila sednicu, a u četvrtak će razmotriti način da se omogući glasanje građanima koji imaju stare lične karte i potvrdu o tome da su podneli zahtev za izdavanje novih.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.