RIK odbio predlog za ponavljanje parlamentarnih izbora u Srbiji

Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odbio predlog za ponavljanje parlamentarnih izbora u Srbiji

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici odbacila osam prigovora, podnetih zbog nepravilnosti prilikom glasanja na 14 biračkih mesta na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila u Srbiji.

Prigovori su odbačeni zato što nisu podneti na vreme.

Na današnjoj sednici odbijen je i predlog predstavnika Levice Srbije Sava Pilipovića da na dnevnom redu te sednice bude i odlučivanje o ponovnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbora zbog, kako je rekao, krađe na izborima 24. aprila.

Pročitajte još

- Moj predlog je da RIK donese rešenje o poništavanju izbora za narodne poslanike održanih 24. aprila, jer imamo krađu izbora. Ako moj predlog ne bude prihvaćen, građani neće moći da veruju nikome - ocenio je Savo Pilipović.

Dodao je da poslanici izabrani na izborima koji su, kako je rekao, "potpuno delegitimisani i nelegalni", neće imati nikakav legitimitet zbog čega je jedino rešenje da RIK poništi izbore i raspiše nove za narednu subotu.

Nakon glasanja o tom predlogu, za koji je glasalo pet članova RIK, predsednik tog tela Dejan Đurđević kazao je da se predlog odbacuje i da je na članove tog tela proteklih dana izvršen "veliki" pritisak.

- Insistiraću da se ova stvar raščisti do kraja. Iznećemo zapisnike iz 2014. i 2012. Ima džakova, svi su sačuvani, i javnost će moći da vidi koliko je zapisnika sa prethodnih izbora rekonstruisano - kazao je Đurđević i dodao da niko ne može da promeni ono što je u džakovima.

Predstavnik liste Zavetnici Dragoslav Ljubičanović i predstavnik Pokreta Dosta je Bilo Ivan Ilić kazali su da nije u redu da se prigovori o kojima se raspravljalo na današnjoj sednici, članovima RIK dostave tek na početku te sednice.

- Trka s vremenom nije korektna, s materijalom se upoznajemo skoro minut pre isteka roka za odlučivanje o tim prigovorima. Tako je bilo na svakoj sednici - kazao je Ilić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RIK odbio predlog za ponavljanje parlamentarnih izbora

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2016

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici odbacila osam prigovora, podnetih zbog nepravilnosti prilikom glasanja na 14 biračkih mesta na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila u Srbiji...Prigovori su odbačeni zato što nisu podneti na vreme...Na današnjoj sednici...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.