Ivan Jovanović zamenio Ðilasa u parlamentu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Jovanović zamenio Ðilasa u parlamentu

Republička izborna komisija dodelila je danas mandat Ivanu Jovanoviću, novom poslaniku Demokratske stranke u Skupštini Srbije, koji će zameniti Dragana Ðilasa.

Ðilas je 14. oktobra podneo ostavku na poslaničku funkciju.

Ivan Jovanović je već bio poslanik u parlamentu od 2008. do 2012. godine.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ranije je rekao da je Ðilas podneo ostavku na funkciju poslanika jer je "procenio da ne može da pruži >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << maksimum u parlamentu".

Po proceduri, Skupština Srbije treba da konstatuje madat novom poslaniku DS Ivanu Jovanoviću, na predlog skupštinskog Administrativnog odbora.

Republička izborna komisija je na današnjoj sednici donela i Uputstvo za sprovođenje glasanja na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koji će biti održani 26. oktobra.

Članovi Republičke izborne komisije doneli su izmenu i dopunu Rešenja o određivanju biračkih mesta za glasanje na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Doneta je i izmena Odluke o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Aranđelovac i grad Kragujevac.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.