Inspekcija kontrolisala nelegalne prevoznike

Izvor: Studio B, 27.Mar.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija kontrolisala nelegalne prevoznike

Inspekcija Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu jutros je kod Pančevačkog mosta za samo 40 minuta isključila iz saobraćaja sedam vozila koja su obavljala nelegalni prevoz putnika između Beograda i Pančeva.

Kako se navodi u saopštenju, pomoćnik ministra zadužen za inspekcijski nadzor Aleksandar Simić je izjavio da je cilj akcije, koja se sprovodi u saradnji sa saobraćajnom, komunalnom i poreskom policijom da se prevoznici uvedu u legalne tokove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
"Nelegalni prevoz je višedecenijski problem u Srbiji, ova vlada je rešena da se izbori sa tim problemom i zato smo danas i na Pančevačkom mostu. Cilj vlade je da se zaštite legalni prevoznici i osujeti siva ekonomija", istakao je Simić.

On je objasnio da je u toku kontinuirana akcija koja je ove nedelje sprovedena tri puta a da će se i u narednom periodu kontrole obavljati više puta nedeljno na teritoriji cele Srbije.

Trenutno je na proveri lokalni prevoz, a Simić je najavio i kontrolu međunarodnog prevoza koji je, kako kaže, veliki problem. Vrlo je teško dokazati da se radi o nelegalnom prevozu, prema važećim zakonskim propisima, pošto putnici ne priznaju da plaćaju za uslugu prevoza već kažu da su to "prijateljske ili rodbinske usluge".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.